topimage
spacer
We bouwen al 35 jaar aan de weg > volgende

Omer Van Mieghem kende twee passies: openbare werken en ... paardrijden. Van het eerste maakte hij zijn beroep, van het tweede een intensieve hobby. Hij richtte Alonco op in 1969. Een bedrijf dat wegwerkzaamheden deed van a tot z, vanuit zijn vestiging in Verrebroek. Daar ligt het hart van het bedrijf nog altijd, maar samen met de familie breidde ook het bedrijf geleidelijk uit.

Vandaag tellen we vier ondernemingen, elk geleid door een van de kinderen van Omer Van Mieghem. Luc Van Mieghem is bedrijfsleider van Alonco dat zich vooral met waterbouwkundige en rioleringswerken bezighoudt. Broer Dirk doet hetzelfde in Wallonië met ETH. André staat aan het hoofd van Soga dat vooral sterk is in groenvoorziening en onderhoudswerken langs wegen. VMB is de laatste telg, gespecialiseerd in riolerings- en wegeniswerken. Aan het hoofd staan Christa Van Mieghem en haar echtgenoot Jan De Cleene.

Alonco is een écht familiebedrijf. De kinderen van Omer Van Mieghem zijn net zo gepassioneerd met hun werk bezig, als hijzelf. En dat paardrijden? Ook dát doen ze nog allemaal. Trouw aan het logo van Alonco.